Definition og interessante Features af fibromyalgi

Fibromyalgi er en neurologisk kronisk tilstand, der påvirker muskel-og væv i kroppen. Lidelsen er mest ansvarlig for at fremkalde ubehag, smerter og træthed i muskler, ledbånd, sener og i områderne omkring leddene. Mennesker, der lider af fibromyalgi er konstant konfronteret med intens smerte, der har tendens til at gentage sig på grundlag af ordinær tid. Smerter forårsaget af lidelsen er følte dybt inde i musklerne og i visse punkter kaldet triggerpunkter. Et fælles træk for alle mennesker med fibromyalgi er placeringen af smerte; at alle patienter opstår fibromyalgi smerter i de samme triggerpunkter. Selv om mennesker med fibromyalgi opfatter smerter på forskellige intensiteter, hævder de at permanent føler et andet niveau af smerte i deres muskulære bløddele.

Et interessant aspekt af fibromyalgi er, at det kan være meget svært at opdage i nogle patienter. Symptomerne på fibromyalgi er fælles for mange andre betingelser og derfor kan de være vildledende ved fastsættelse af passende diagnose. Selv om nogle af symptomerne på fibromyalgi kan ligne dem af leddegigt, synes mennesker med fibromyalgi at være i perfekt sundhed, når de er undersøgt af en læge, viser ingen tegn af muskulære dysfunktioner. Grundlæggende fysiske undersøgelser og fælles laboratorieundersøgelser normalt afsløre ikke tilstedeværelsen af fibromyalgi. Dette er, at smerter, træthed og ubehag mentalt induceret til patienter med fibromyalgi, som følge af unormale aktivitet af deres nervesystem. Selv om de viser ingen fysiske abnormiteter eller dysfunktioner, er deres erfarne smerten reel!

Unormal hjerneaktivitet anses for at være den vigtigste årsag til fibromyalgi og der er to områder af hjernen menes at være involveret i processen. Et højt output af mesencephalon (den øvre region af hjernen) accelererer pulsen, øger blodtrykket og rejser kropstemperaturen. Mennesker med fibromyalgi oplever ofte pludselige ændringer i kropstemperaturen og nogle gange de sved overflod og endda har feber. Også er en høj aktivitet af mesencephalon ansvarlig for vanskeligheder i falder i søvn og ubestandig søvnmønster. De fleste mennesker, der lider af fibromyalgi har problemer med at sove og i nogle tilfælde de lider selv af søvnløshed. Derfor menes årsag til fibromyalgi mangel på søvn at være den unormale aktivitet af mesencephalon. Den permanente træthed mærkes i hele hele kroppen af mennesker med denne lidelse er forstærket af upassende søvnmønster, un-forfriskende søvn eller søvnløshed.

En anden del af hjernen, der anses for at være ansvarlig for at fremkalde andre fibromyalgi symptomer (angst, depression, manglende koncentration, ringe kognitive evner, tab af korttidshukommelsen og forvirring) er lillehjernen. En lavere aktivitet af lillehjernen menes at være årsagen til andre fibromyalgi symptomer og fleste mennesker, der lider af lidelse afsløre unormale aktivitet både lillehjernen og mesencephalon.

Fibromyalgi er anset for at være en alvorlig tilstand. Som følge af kronisk karakter af fibromyalgi kræver patienter løbende behandling og terapi. Hvis venstre ubehandlet, kan fibromyalgi forårsage andre symptomer som kvalme, appetitløshed, mavesmerter og hævelse, opkastning, indre nød. Mange mennesker med fibromyalgi også synes at blive deprimeret som sygdommen udvikler sig og nogle gange de selv nyde suicidale handlinger. Derfor er det afgørende at spot tilstedeværelsen af fibromyalgi i tid og skal der træffes passende foranstaltninger for at forhindre yderligere komplikationer og bivirkninger.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.